Saturday, September 25, 2010

keRINDUan


kesunyian singgah sebentar di hati...
rindu benar rasanya..
rindu yang menusuk jauh ke dalam hati..

rindu pada peringatan, sentuhan, kemesraan..
salah kah rasa rindu ini?
rindu pada manusia...
ketahuilah sesungguhnya rindu ketika ini..
Adalah kerinduan kepada sahabat-sahabatku

sahabat yang bagaimana?
yang pasti..
mereka lah sahabat2 yang tidak hanya menjanjikan kenikmatan Dunia,
mereka lah sahabat yang saling menguatkan antara satu sama lain,
yang mengingatkan tentang janji Allah itu benar,
yang tetap ada di waktu futur,
mengingatkan tentang bahawa Allah itu sangat suka kepada orang-orang 
membersihkan diri dengan bertaubat

bukan sahaja
sahabat di waktu 'shopping time', 'RFC' dan juga 'secret recipe'..

Ukhti, ana rindu antum semua..
walaupun siapa diri antum, ana terima antum seadanya.
'kenangan yang terindah kita' pastilah ketika di MABIT, DAURAH dan HALAQAH..
Umar mencintai dua perkara di dunia ini : Solat & bersesak-sesak dengan ikhwan..

rindu ini bukan disease..
rindu ini petanda kita masih sihat..
jangan tiada rindu antara kita...
kerana UKHWAH ini adalah kerana Allah

Terima kasih ya ALLAH
mengikat hati-hati kami...

tribute to my akhwat :
 Balkhis Hamid(luv akak!), Ashida Ahmad, Farah Alina, Fayad, My cutie adik2: Suezna, Norafiza, Khairul Raimi, Amni Nadira, Anis,Fizah, Fatin Elina, Syida Farhan, Salmizana, Fatimah, Fiza, Shema, Fazhela, akhwat IPP (hikmah & Anum terutamanya), ISMA perlis, akhwat UUM ( Atikah,Syakira, Jaa & Azi terutamanya), akhwat USM ( kak Ain Manan & Kak Masyitah terutamanya) and all akhwat ISMA...Tidak lupa juga kepada semua murobiah saya pernah mendidik saya!

Doakan Ukhwah ini kekal sampai ke syurga..
Ameen

Saya
RINDU
antuna...

gambar walimah kak Aini













6 comments:

Norafiza Awang said...

jzk khair atas segalanya..miss u too.. =)

FulltimeAbid said...

jzk khair
bila nak belanja RFC...

Alina Aziz said...

i miss u too dear ukhti ku sayang!!!! ^_________^

<3

FulltimeAbid said...

hahaha
luv u all Y(^____^)Y

atiqah said...

salam..
terkejut bila melihat blog ni, wujud rupanya..
hehe..
tercari-cari di mana ana..
akhirnya terjumpa di satu sudut..
semoga Allah menjadikan cinta antara kita hanya atas satu tujuan cinta keranaNya..
maafkan segala salah dan khilaf ana selama ana menjadi akhwat nti..(masih syawal ni)
kenangan di walimah ukhti aini, tak dapat dilupakan..
menunggu walimah seterusnya, akhwat dari perlis..(hmmmm...)

ukhti.humaira said...

antunna ni x aci kan? time ana kat perlis dulu, xde pulak nak g jejalan sesame ke mane2 restoran ke, gerai ke...kite pun jrg bgmbr bersame...mybe sbb xde kamera time tu...huhu...ape2 pun, ana sgt merindui antunna n juge perlis...muuaaahhh=)

Post a Comment